Det rekommenderas alltid att plugga vidare för att ha en stabil grund att stå på. För de som inte vet vad de vill plugga till kan ekonomi vara en förmånlig utbildning. Det finns flera olika fördelar med att plugga ekonomi då ekonomer behövs i olika branscher och industrier.

Nuförtiden finns det utbildningar som du kan kombinera med ditt arbete. Till exempel finns det ekonomiutbildning hos EFL som ger dig djupare kunskap inom ekonomi och affärsstyrning. Genom att bygga på din kunskap med utbildning kan du klättra både i lön och i karriärstegen.

– Ett annat sätt är kompetensutveckling. Man ska då ta del av det som erbjuds. Det kan ju handla om allt från utbildningar till arbetsrotationer, pryo på andra avdelningar säger Anna Österberg till SvD.

Byt yrke genom ekonomistudier

En ekonomiutbildning är inte bara till för de som redan jobbar inom branschen. Har du tröttnat på ditt nuvarande yrke kan det vara ett smart karriärdrag att byta jobb och yrke. Hos EFL finns det olika utbildningar som alla är relevanta för ekonomi och företagande. Utbildningarna är även korta, vilket kan vara en fördel för många.

Kunskap kan öka din lön

För att öka sin lön och sina arbetsmöjligheter rekommenderas det att fortsätta lära sig och studera. På så sätt kan du avancera inom ditt nuvarande företag eller få en bättre position på ett annat företag. En ekonomiutbildning är också en bred utbildning som täcker många så kallade delämnen. Intresset för att bli egen företagare har ökat bland unga och då kan det också vara bra att gå en ekonomiutbildning för att få mer koll. Till exempel så erbjuder EFL en utbildning inom “Performance Management” som kan hjälpa dig att maximera företagets effektivitet.