Har du en fantastisk produkt som du tror många skulle gilla, men samtidigt en begränsad marknadsföringsbudget? Då kan det vara smart att hålla ett event för olika influencers. På så sätt kommer du effektivt att nå ut till många med din produkt utan att behöva lägga ut multum på annonser.

Det gäller bara att du skapar ett event som de influencers du är intresserad av faktiskt vill gå på. Kom ihåg att de allra populäraste i branschen får massor av inbjudningar varje dag, därför gäller det för dig att sticka ut med ditt event. Här får du tips och råd på hur du fixar ett fantastiskt event som det kommer att pratas om länge.

Skaffa en bra lokal

För att ditt event ska bli lyckat är det viktigt att du har en bra lokal, gärna också en som ligger ganska centralt och är lätt att ta sig till. Då är Elite Hotels fantastiskt. De har hotell i många större svenska städer och där kan du enkelt boka in ett företagsevent eller konferens bara genom några enkla knapptryck. Det är dessutom smart att ha eventet på ett hotell för att kunna erbjuda övernattningsmöjligheter för långväga gäster.

Det gäller också att du dekorerar lokalen på rätt sätt. Tänk lite som att du skulle dekorera inför ett bröllop, det vill säga försök att skapa en hel tema-värld som passar ditt varumärke och som väcker känslor.

Eventet bör bjuda på:

  • En vackert dekorerad lokal
  • God mat
  • Uppfriskande dryck
  • Goodie bags

Mat, dryck och goodie bags

På ett lyckat event bjuds det förstås också både på tilltugg och dryck. Satsa gärna på goda snittar i olika smaker. En festlig dryck bör också gästerna få i glaset. Tänk gärna bubbel, men glöm inte att också erbjuda alkoholfria alternativ för de gäster som inte dricker alkohol.

Inget event är heller namnet värt om det inte bjuds på goodie bags. I dessa kan du lägga din produkt och lite andra trevliga tillbehör som matchar den. Känner du att det svider att ge bort din produkt gratis? Tänk då på hur mycket den marknadsföringen den kommer att generera är värd. Glöm för allt i världen inte heller att göra snygga goodie bags som blir vackra på foto, det är nämligen viktigt för de flesta influencers.